LAX VOX®: Online Introduction workshop

Schrijf je hier in:
26 februari 2021 (online)
Inhoud

Bubbelen binnen stemtherapie is hip. LAX VOX® is niet meer weg te denken uit de logopedische wereld. Het vond zelfs zijn weg naar de zangwereld. En toch krijgen wij vaak vragen van collega’s: “Hoe moet ik nu verder?”, “Hoe maak ik de overgang naar spreken en zingen?”, “Bij welke cliënten mag ik het toepassen?”,… En terecht! Het is niet zomaar wat bubbelen in een flesje.

Gert Leunen en Katrien Eerdekens zijn logopedisten met specialisatie stem, met hun eigen visie en ervaring in de spreek- en zangstem. Ze bundelen hun expertise en ervaring om logopedisten en zangdocenten hierin wegwijs te brengen. Zij stelden een workshopdag samen die bestaat uit de basisoefeningen, de transfer naar de spreek- en zangstem en enkele didactisch-therapeutische principes. Tijdens deze workshop coachen Katrien en Gert de deelnemers om hen vanuit het ervaringsgerichte leren inzichten te laten verwerven.

LAX VOX® werkt volgens het principe van SOVT-oefeningen (cfr. Cursus Gert Leunen) en heeft tot doel de bevordering van efficiënt stemgebruik, optimalisatie en training van de stemklank.

Doel

Via deze intensieve LAX VOX-workshop willen we dat de deelnemers inzichten verwerven in de basisoefening, de uitbreidende oefeningen en de toepassing naar spreken én zingen. Dit doen ze aan de hand van eigen ervaringen. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan de therapeutisch-didactische toepassing.

Doelgroep

Alle disciplines die in aanraking komen met stemcliënten: logopedisten, stemtherapeuten, zangdocenten, stemdocenten, NKO-artsen, osteopaten, …

Sprekers

katrienKatrien Eerdekens studeerde als logopediste af aan Thomas More Hogeschool. Nadien specialiseerde zij zich tot stemtherapeute tijdens het Postgraduaat Stem. Zij raakte geboeid door stemcoaching bij trans personen en volgde hiervoor verschillende opleidingen in het buitenland. Haar gedrevenheid brachten haar bij de transgenderkliniek van Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk waar zij momenteel ontpopt tot dé stemtherapeute voor trans personen.

4f5e6856-3091-42d8-81b1-e0a8c5e473eeGert Leunen is stemtherapeut, stemcoach en traumatherapeut. Hij volgt op geregelde basis opleidingen en symposia in het binnen- en buitenland. In zijn zelfstandige praktijk ‘Sonar Logopedie & Stemcoaching’ behandelt hij uitsluitend stemproblemen en coacht hij professionele stemgebruikers op het vlak van spreken en zingen. In het Stemcentrum ZOL, o.l.v. Dr. Griet Laureyns, gebeurt uitsluitend de diagnostiek van stemproblemen in een multidisciplinair kader (KNO, Logopedie, Zang). In september 2017 startte hij samen met Marianne Van Gemert (zangeres/muziekdocente) ‘Great Balls of Choir’: een pop- & rockkoor zonder verplichtingenHij doceert reeds enkele jaren o.a. ‘Semi-Occluded Vocal Tract’ aan het Postgraduaat Stem van Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Bij Liria vervoegt hij het interprofessioneel team als lichaamsgerichte traumatherapeut.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: min. 15/ max. 30

Prijs: 165€ (incl. transactiekosten)

Datum: vrijdag 26 februari 2021

Uur: 9u30 – 17u00

Locatie: online (via Zoom)

Na deelname ontvangt u een deelnamebewijs.

Inschrijven

Schrijf je in via deze link: https://laxvox-26022020.eventsquare.co

Wil je graag op de hoogte blijven van toekomstige workshops? Stuur dan een mail naar gert@sonarlogopedie.be

Check ook onze overige workshops.