Vibrant Voice Technique: workshop

17799213_10155179336854817_5163205104581927671_n

Vibrant Voice Technique, ontwikkeld door David Ley, is gebaseerd op het idee dat je via een vibrator externe stimulatie gebruikt om de natuurlijke vibraties van je stem te vergemakkelijken én om eventuele intra- en extralaryngeale spierspanning te reduceren. Het doel van deze techniek is ‘more sound with less work’. Elissa Weinzimmer, oud-studente van David Ley, geloofde erg in de techniek die David had ontwikkeld. Zij bundelden hun krachten om VVT uit te werken.

Vibrant Voice Technique is ontstaan als hulpmiddel bij zangers met Muscle Tension Dysphonia (MTD) of stemvermoeidheid. Intussen wordt VVT steeds vaker ingezet bij logopedische stemtherapie en stemcoaching bij sprekers en zangers.

Doelstellingen

Vibrant Voice Technique kan worden ingezet voor verschillende doelstellingen:

  • Ontspannen van de spieren van de nek, schouders en strottenhoofd
  • Verbeteren van de stemkwaliteit
  • Wijzigen van de resonantie (stemprojectie, draagkracht)
  • Verbeteren van de articulatie
  • Verminderen van stemvermoeidheid
Interesse?

Tijdens deze 1-daagse cursus worden alle basistechnieken van VVT aangebracht en ingeoefend. Hierbij zullen cursisten individuele feedback krijgen en een hand-out ontvangen waarbij alle posities stap voor stap worden toegelicht. Daarnaast wordt besproken hoe je Vibrant Voice Technique kan inzetten in het logopedische werkveld bij pathologische stemmen, alsook bij stemoptimalisatie van het spreken én zingen.

De aankoop van de vibrator is niet inbegrepen. Na inschrijving ontvangt u hieromtrent alle informatie. Richtprijs: 100-120€. Tijdens de cursus zijn er extra vibrators ter beschikking om de cursus mee te volgen.

Praktische informatie

Data & locaties: data te bepalen

Prijs: 120€ (excl. transactiekosten + aankoop vibrator)